Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός γενικού οδοντίατρου και ενός αισθητικού οδοντιάτρου;

Εάν τα δόντια και τα ούλα σας είναι υγιή, αλλά έχετε ανησυχίες για την αισθητική, επιλέξτε έναν αισθητικό οδοντίατρο που εστιάζει στην ομορφιά του χαμόγελου σας. Με αυτόν τον τρόπο, ξέρετε ότι έχουν μεγάλη εμπειρία με τις αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις.

Ένας καλός αισθητικός οδοντίατρος θα προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες για να σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για το χαμόγελο που επιθυμείτε:

Επαγγελματική λεύκανση δοντιών

Επαγγελματική λεύκανση δοντιών στο ιατρείο με ένα προϊόν όπως το ZOOM! μπορείτε να κάνετε τα δόντια σας να φαίνονται φωτεινά και όμορφα σε μία επίσκεψη στον οδοντίατρο. Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει την επικάλυψη κάθε δοντιού με το ZOOM! διάλυμα λεύκανσης πριν εκτεθεί σε ειδικό φως ενεργοποίησης. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως και τέσσερις φορές για εντυπωσιακά αποτελέσματα και είναι συχνά το πρώτο βήμα για μια πλήρη αναμόρφωση του χαμόγελου (εκτός εάν απαιτείται ορθοδοντική θεραπεία). Η λεύκανση των δοντιών πριν από τη λήψη στεφάνων ή όψεων συνιστάται επειδή το χρώμα των αποκαταστάσεων από πορσελάνη ή κεραμικά δεν μπορεί να ανοιχτεί μόλις τοποθετηθούν.

Οδοντικές όψεις

Αυτή η καλλυντική θεραπεία είναι ευέλικτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δοντιών με ενδογενείς λεκέδες που αντιστέκονται στις θεραπείες λεύκανσης, καθώς και δόντια που είναι πελεκημένα, παραμορφωμένα, φθαρμένα ή εσφαλμένα ευθυγραμμισμένα. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με λεύκανση δοντιών για πιο λαμπερό και ομοιόμορφο χαμόγελο.

Αισθητική οδοντική συγκόλληση

Αυτή η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση προβλημάτων παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζονται με τους οδοντικούς καπλαμάς με χαμηλότερο κόστος. Ωστόσο, αυτή η επιλογή μπορεί να μην διαρκέσει όσο οι καπλαμάδες.

Κορώνες από πορσελάνη

Αυτή η οδοντική αποκατάσταση μπορεί να αποκαταστήσει ένα δόντι με ζημιά πολύ εκτεταμένη για να διορθωθεί ένας οδοντικός καπλαμάς. Ενώ οι οδοντικές όψεις θεραπεύουν μόνο το μπροστινό μέρος των δοντιών, μια στεφάνη αντικαθιστά ολόκληρο το ορατό τμήμα ενός δοντιού.

Αντικατάσταση δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πιο ολοκληρωμένη μέθοδος αντικατάστασης δοντιών. Σε αντίθεση με τις σταθερές γέφυρες, οι οποίες αποκαθιστούν μόνο το ορατό τμήμα του δοντιού που λείπει, ένα οδοντικό εμφύτευμα αντικαθιστά τη ρίζα του δοντιού για μια σταθερή και μακροχρόνια λύση στην απώλεια δοντιών.

Ίσιωμα δοντιών με Invisalign®

Εάν έχετε στραβά ή κακώς ευθυγραμμισμένα δόντια, οι οδοντικοί ευθυγραμμιστές Invisalign® είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα ισιώσετε χωρίς να χρειάζεστε μεταλλικούς νάρθηκες. Στο τέλος της θεραπείας σας με Invisalign®, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ευθυγραμμιστές με λευκαντικό δοντιών επαγγελματικής αντοχής για πιο ίσιο και λαμπερό χαμόγελο.

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε έναν γενικό οδοντίατρο

Ένας ολοκληρωμένος γενικός οδοντιατρικός πάροχος θα πρέπει να προσφέρει μια σειρά από ειδικότητες για να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη για παραπομπές. Θα θελήσετε να ελέγξετε τον ιστότοπο και τις κριτικές τους για να μάθετε για το υπόβαθρο, το επίπεδο δεξιοτήτων και την εμπειρία τους.

Ένα ολοκληρωμένο οδοντιατρείο θα έχει δύο ή περισσότερους οδοντιάτρους που ειδικεύονται σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

Προληπτική φροντίδα

Τα βασικά στοιχεία της γενικής οδοντιατρικής περιλαμβάνουν την εξέταση των δοντιών και των ούλων καθώς και την αξιολόγηση των ακτινογραφιών για τον προσδιορισμό της καλύτερης προσέγγισης για τη θεραπεία της υπάρχουσας τερηδόνας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει σφραγίσματα, ένθετα, επενθέματα ή στεφάνες. Θα πρέπει να υπάρχουν προληπτικά μέτρα, όπως στεγανωτικά και θεραπείες με φθόριο.

Περιοδοντική φροντίδα

Ο περιοδοντολόγος διατηρεί την υγεία των ούλων και θεραπεύει την περιοδοντική νόσο. Η ασθένεια των ούλων μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, αποστήματα, απώλεια δοντιών και εκφύλιση των οστών της γνάθου. Συνδέεται επίσης με διάφορες συστηματικές καταστάσεις υγείας.

Ενδοδοντία

Ένας ενδοδοντολόγος αντιμετωπίζει το εσωτερικό των δοντιών ή «τον πολφό», που περιέχει συνδετικό ιστό, νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. Αυτοί οι οδοντίατροι συνήθως εκτελούν θεραπεία ριζικού σωλήνα για τη θεραπεία μολυσμένων δοντιών.

Χειρουργός στόματος

Ένας στοματοχειρουργός είναι ένας ειδικός που μπορεί να εκτελέσει περίπλοκες εξαγωγές όπως φρονιμίτες. Ενώ άλλοι ειδικοί μπορούν να τοποθετήσουν οδοντικά εμφυτεύματα, αυτή η διαδικασία συνήθως ολοκληρώνεται από έναν στοματοχειρουργό.

Ορθοδοντική

Εάν τα δόντια σας πρέπει να ισιωθούν, ένας επιτόπου ορθοδοντικός είναι επωφελής.