Ποια είναι τα οφέλη από την επιλογή ενός οδοντικού εμφυτεύματος σε μια παραδοσιακή σταθερή γέφυρα;

Η απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών μπορεί να είναι ανησυχητική, τουλάχιστον, και εκτός εάν η απώλεια προκλήθηκε από τραυματισμό, μπορεί να υποδηλώνει σοβαρή ασθένεια των ούλων και την επιδείνωση του υποκείμενου οστού.

Εάν το οδοντικό τραύμα ευθύνεται για το χαμένο δόντι σας, συνιστάται μια επείγουσα επίσκεψη στον οδοντίατρο για την αξιολόγηση των ούλων και των κοντινών δοντιών.

Το πρόβλημα με τις σταθερές οδοντικές γέφυρες

Το κύριο μειονέκτημα της επιλογής μιας σταθερής οδοντικής γέφυρας είναι ότι λύνει μόνο το μισό πρόβλημα. Όταν η ρίζα του δοντιού δεν αντικαθίσταται, το υποκείμενο οστό στερείται την τακτική διέγερση που απαιτείται για να παραμείνει υγιές.

Μια ρίζα του δοντιού που λείπει είναι η κύρια αιτία της απορρόφησης, η οποία προκαλεί το οστό να χάνει την πυκνότητα και να συρρικνώνεται. Η απορρόφηση μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω απώλεια δοντιών και λέπτυνση του οστού της γνάθου και του περιγράμματος του προσώπου.

Μπορεί να έχετε δει αυτό το αποτέλεσμα στα πρόσωπα και τα πηγούνια των μακροχρόνιων φορέων οδοντοστοιχιών με εμφάνιση πρόωρα γερασμένη. Οδοντικά εμφυτεύματα για ολοκληρωμένη και μακροχρόνια αντικατάσταση δοντιών

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποκαθιστούν ολόκληρη τη δομή των δοντιών, συμπεριλαμβανομένης της ρίζας και της στεφάνης. Περιλαμβάνει μια πιο εκτεταμένη διαδικασία από μια οδοντική γέφυρα, αλλά προσφέρει ανώτερα οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν:

Παροχή διέγερσης για το υποκείμενο οστό για την πρόληψη της απορρόφησης.
Φαίνεστε και νιώθετε σαν το δικό σας φυσικό δόντι.
Παρέχοντας αξιόπιστη σταθερότητα, ώστε να μπορείτε να τρώτε με σιγουριά.
Μεγάλη διάρκεια με την κατάλληλη φροντίδα.
Υποστηρίξτε τρία ή τέσσερα δόντια που λείπουν στη σειρά (με δύο εμφυτεύματα).

Πώς λειτουργούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη λήψη οδοντικών εμφυτευμάτων και το χρονικό διάστημα που χρειάζονται εξαρτώνται από την τρέχουσα κατάσταση των ούλων και του υποκείμενου οστού σας.

Συχνά, η απώλεια δοντιών οφείλεται σε περιοδοντίτιδα (προχωρημένη ουλίτιδα) και η διαδικασία της απορρόφησης έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πριν τα εμφυτεύματα μπορούν να εισαχθούν στο οστό της γνάθου, ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση οστού και τα ούλα θα χρειαστούν αναγεννητική θεραπεία. Μόλις η γνάθος και ο μαλακός ιστός είναι αρκετά ισχυροί, στύλοι τιτανίου βιδώνονται στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσουν τις ρίζες των δοντιών που λείπουν.

Ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να συγχωνευτούν οι στύλοι με το οστό, μετά την οποία προσκολλάται μια κορώνα (που ταιριάζει στο χρώμα με τα υπάρχοντα δόντια) στο εμφύτευμα. Το αποτέλεσμα είναι μια μόνιμη αποκατάσταση που έχει αίσθηση και λειτουργεί όπως τα φυσικά σας δόντια.

Όταν η νόσος των ούλων ευθύνεται για την απώλεια δοντιών

Όταν το δόντι σας έχει χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου και χρειάζεται εξαγωγή (αν δεν έπεσε μόνο του) ή έχετε πολλά χαλαρά δόντια απουσία τραύματος, η προχωρημένη ασθένεια των ούλων είναι πιθανότατα η αιτία.

Ο οδοντίατρος θα εξετάσει τα υπόλοιπα δόντια σας και θα καθορίσει εάν είναι αρκετά υγιή για να στηρίξουν μια γέφυρα για να αντικαταστήσει το χαμένο σας δόντι. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείτε θεραπεία για την ενίσχυση των δοντιών, των ούλων και του οστού της γνάθου σας προτού τοποθετηθεί γέφυρα ή οδοντικό εμφύτευμα.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα συνιστώνται ανεπιφύλακτα σε αυτές τις περιπτώσεις για να βοηθήσουν στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας μετά τη θεραπεία, η οποία πιθανώς θα περιλαμβάνει μοσχεύματα οστών και μαλακών ιστών.