Ποιες αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις συνδυάζονται συχνά;

Ο συνδυασμός διαδικασιών είναι μια καλή ιδέα εάν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε πολλαπλά αισθητικά οδοντικά ελαττώματα και θέλετε να επιτύχετε τους στόχους σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, ορισμένες θεραπείες εκτελούνται πιο εύκολα μαζί από άλλες.

Τα παρακάτω σενάρια είναι τα πιο συνηθισμένα και οι διαδικασίες θα πρέπει να εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά.

Πότε πρέπει να ισιωθούν τα δόντια

Το Invisalign® είναι μια εξαιρετική επιλογή θεραπείας για το ίσιωμα των δοντιών. Αυτή η τεχνική μπορεί να συνδυαστεί με άλλες διαδικασίες, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο.

Επειδή το ίσιωμα των δοντιών διαρκεί περισσότερο από άλλες οδοντιατρικές θεραπείες, αυτό συνήθως γίνεται πρώτα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να πραγματοποιηθεί πρόσθετη αισθητική οδοντιατρική φροντίδα ενώ φοράτε διαφανείς ευθυγραμμιστές Invisalign®, όπως:

Λείπουν δόντια

Μερικές φορές, οι εργασίες για την προετοιμασία των ούλων και της γνάθου για τη λήψη οδοντικών εμφυτευμάτων μπορούν να ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Invisalign®. Με αυτόν τον τρόπο, μέχρι να τελειώσει η ανόρθωση των δοντιών σας, τα υποκείμενα ούλα και τα οστά μπορεί να είναι αρκετά υγιή για να λάβουν το εμφύτευμα.

Λεύκανση δοντιών

Το επαγγελματικό λευκαντικό δοντιών αντοχής στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους δίσκους ευθυγράμμισης Invisalign® για τις τελευταίες δύο εβδομάδες θεραπείας, ώστε να έχετε ίσια και λαμπερά αστραφτερά δόντια.

Μόλις τελειώσετε με το Invisalign®, μπορείτε να προσθέσετε άλλες καλλυντικές οδοντιατρικές θεραπείες, όπως καπλαμάδες ή κόλληση, για να αντιμετωπίσετε τα φθαρμένα, βαθιά λεκιασμένα ή σπασμένα δόντια. Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση πολύ ήπιων περιπτώσεων κακής ευθυγράμμισης, στραβά ή κενού δοντιών.

Όταν ένα ή περισσότερα δόντια πρέπει να αντικατασταθούν

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα μεμονωμένο δόντι ή να στηρίξουν γέφυρες και οδοντοστοιχίες για να αντικαταστήσουν πολλά δόντια. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν εξακολουθείτε να έχετε τα περισσότερα από τα δόντια σας και θέλετε να τα ισιώσετε πρώτα, αυτό μπορεί να είναι δυνατό, ανάλογα με την υγεία τους και την κατάσταση των ούλων σας.

Αυτές οι καλλυντικές θεραπείες μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν ή μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων:

Λεύκανση δοντιών

Λεύκανση των φυσικών σας δοντιών πριν ταιριάξετε το χρώμα της στεφάνης του εμφυτεύματός σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε ένα απρόσκοπτα πιο λαμπερό χαμόγελο μόλις τοποθετηθεί το εμφύτευμά σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αποκαταστάσεις όπως κορώνες και καπλαμάδες δεν μπορούν να λευκανθούν αργότερα.

Κορώνες, καπλαμάδες και συγκόλληση

Μετά τη λεύκανση των δοντιών σας και την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε άλλα ζητήματα όπως ο βαθύς αποχρωματισμός που αντιστέκεται στη λεύκανση ή η δομική βλάβη στα φυσικά σας δόντια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κορώνες πορσελάνης, καπλαμάδες ή οδοντική συγκόλληση.