Πώς να παραμείνετε συνεπείς με μια σταθερή ρουτίνα οδοντιατρικής φροντίδας

Αν θέλετε ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο, πρέπει να το φροντίσετε. Αυτό περιλαμβάνει βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα για δύο ολόκληρα λεπτά, χρήση οδοντικού νήματος μία φορά την ημέρα και επίσκεψη στον οδοντίατρό σας Milton κάθε έξι μήνες για ενδελεχή έλεγχο.

Η συνέπεια είναι πρωταρχικής σημασίας όταν πρόκειται για στοματική υγεία. Πρέπει να δεσμευτείτε σε μια σταθερή ρουτίνα οδοντιατρικής φροντίδας για να αποκομίσετε τα οφέλη και να απολαύσετε ένα υγιές στόμα.

Κάντε το αδιαπραγμάτευτο μέρος της καθημερινότητάς σας

Μερικοί από εσάς μπορεί να το βρείτε πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε. Η ανάπτυξη μιας νέας συνήθειας είναι συχνά δύσκολη. Ωστόσο, μην υποτιμάτε τη δύναμη της δέσμευσης στη νέα σας ρουτίνα. Το πιο σημαντικό είναι να μην τα παρατάς.

Όλες οι συνήθειες χρειάζονται χρόνο για να οικοδομηθούν, γι’ αυτό μην καταδικάζεστε αν δεν μπορείτε να ανατρέψετε ξαφνικά ένα νέο φύλλο με την οδοντιατρική σας ρουτίνα. Επικεντρωθείτε στη δράση, αντί αυτού. Ακριβώς επειδή ξεχάσατε να βουρτσίσετε τα δόντια σας χθες το πρωί δεν σημαίνει ότι θα το κάνετε σήμερα.

Τελικά, πρέπει να αποφασίσετε να αφοσιωθείτε στη ρουτίνα της οδοντιατρικής σας φροντίδας. Κάντε το ένα αδιαπραγμάτευτο μέρος των πρωινών και των βραδινών σας. Με τον καιρό, αυτή η πρακτική θα γίνει δεύτερη φύση. Μέχρι τότε, μην τα παρατάτε.

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο

Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να φροντίζετε σωστά τα δόντια σας κάθε μέρα. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο το πρωί και το βράδυ για να βουρτσίσετε και να χρησιμοποιήσετε νήμα.

Χρειάζεται να βουρτσίζετε για δύο ολόκληρα λεπτά δύο φορές την ημέρα, καθώς και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα. Δεν υπάρχει τρόπος να βιαστείτε αυτή τη διαδικασία, αλλά μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για επιτυχία. Εάν αμελείτε συνεχώς να βουρτσίζετε το πρωί, δοκιμάστε να ξυπνήσετε 5-10 λεπτά νωρίτερα.

Μπορείτε πραγματικά να εκτροχιάσετε τη στοματική σας υγεία απλώς μη διαθέτετε αρκετό χρόνο για να φροντίσετε το στόμα σας. Τα πρωινά είναι συχνά βιαστικά. Ωστόσο, το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι αδιαπραγμάτευτο. Οργανώστε την αρχή και το τέλος των ημερών σας, ώστε να έχετε πάντα αρκετό χρόνο για τη ρουτίνα της οδοντιατρικής σας φροντίδας.

Ταξιδέψτε με την οδοντόβουρτσα, την οδοντόκρεμα και το νήμα σας

Το να ξεχάσετε το πακέτο εργαλείων στοματικής φροντίδας είναι ένας εύκολος τρόπος να διακόψετε μια καλή συνήθεια. Είτε φεύγετε για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο, οικογενειακές διακοπές, επαγγελματικό ταξίδι για μια νύχτα ή μεγαλύτερες διακοπές, είναι ζωτικής σημασίας να φέρετε την οδοντόβουρτσα, την οδοντόκρεμα, το νήμα και το στοματικό διάλυμα.

Είναι χρήσιμο να έχετε μια ξεχωριστή εργαλειοθήκη ταξιδιού για αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείτε να παραλάβετε στοματικό διάλυμα, νήμα, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα μεγέθους ταξιδιού από οποιοδήποτε φαρμακείο. Στη συνέχεια, κρατήστε αυτά τα αντικείμενα στη συνηθισμένη σας βαλίτσα, τσάντα ταξιδιού ή αυτοκίνητο.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς αυτό! Όπου κι αν πάτε, θα έχετε τα εργαλεία για να φροντίσετε σωστά τα δόντια σας και να αποτρέψετε την ανάπτυξη τερηδόνας ενώ βρίσκεστε σε διακοπές.

Βάλτε το στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας

Οι λίστες υποχρεώσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε οργανωμένοι και να θυμάστε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Η ζωή είναι πολυάσχολη και μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσετε ακόμη και σημαντικές εργασίες όπως το βούρτσισμα και το νήμα!

Ωστόσο, το να ξεχάσετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας έχει σοβαρές συνέπειες, ειδικά με την πάροδο του χρόνου. Σταδιακά, η συσσώρευση πλάκας και πέτρας που δεν έχει αφαιρεθεί οδηγεί στην ανάπτυξη τερηδόνας, τερηδόνας και ουλίτιδας.

Η προσθήκη του βουρτσίσματος και του οδοντικού νήματος στην καθημερινή σας λίστα υποχρεώσεων χρησιμεύει ως μια απαλή υπενθύμιση για τη φροντίδα των δοντιών σας. Επιπλέον, υπάρχει κάτι ευχάριστο να ελέγχετε αυτήν την εργασία κάθε μέρα.

Φυσικά, πρέπει να θυμάστε να ελέγχετε πραγματικά τη λίστα υποχρεώσεων σας!

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας σε ένα ημερολόγιο

Αυτό το κόλπο δεν είναι μόνο για παιδιά. Εάν αγωνίζεστε να αναπτύξετε μια συνεπή ρουτίνα οδοντιατρικής φροντίδας, η παρακολούθηση της προόδου σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Κάθε μέρα και εβδομάδα που θα καταφέρετε να φροντίσετε τη στοματική σας υγεία θα παρουσιάζονται για εσάς.

Μπορείτε να αισθάνεστε περήφανοι για το επίτευγμά σας. Επιπλέον, αυτή η οπτική αναπαράσταση της αφοσίωσής σας θα σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε.

Η καταγραφή της προόδου σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε μοτίβα. Ίσως ξεχνάτε πάντα να βουρτσίζετε τα δόντια σας την Πέμπτη λόγω μιας εβδομαδιαίας δραστηριότητας ή δέσμευσης. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείτε να ρυθμίσετε επιπλέον υπενθυμίσεις τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Βάλτε μια υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας

Η εφαρμογή ημερολογίου του τηλεφώνου σας είναι ένας εξαιρετικός πόρος και εργαλείο οργάνωσης. Μπορεί να σας υπενθυμίσει προθεσμίες, συναντήσεις, διασκέψεις γονέων και δασκάλων, ημερομηνίες, οικογενειακές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στοματικής φροντίδας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε όλη την τεχνολογία που έχετε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να παραμείνετε συνεπείς με το σχήμα οδοντιατρικής σας φροντίδας. Απλώς ορίστε μια επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση για να βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε πρωί πριν φύγετε για τη δουλειά ή το πανεπιστήμιο και μια δεύτερη το βράδυ πριν πάτε κανονικά για ύπνο.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τις εξαμηνιαίες οδοντιατρικές εξετάσεις στο ημερολόγιό σας, ώστε να μην ξεχάσετε να πάτε. Αυτές οι εξετάσεις αποτελούν ζωτικό μέρος της προληπτικής οδοντιατρικής.