Πώς φαίνονται τα δόντια κάτω από τις όψεις;

Όλοι θέλουν ένα τέλειο χαμόγελο. Δυστυχώς, πολύ λίγοι από εμάς γεννιόμαστε με ένα άψογο σύνολο λευκών μαργαριταριών! Με τη σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική, ωστόσο, η τελειοποίηση του χαμόγελου σας δεν ήταν ποτέ πιο εφικτή.

Οι καπλαμάδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της εμφάνισης του χαμόγελου σας. Μπορούν να καλύψουν μικρές οδοντικές ατέλειες, δημιουργώντας ένα πιο φωτεινό και πιο συμμετρικό χαμόγελο στη διαδικασία.

Επιπλέον, αυτός ο μετασχηματισμός απαιτεί μόνο δύο οδοντιατρικά ραντεβού. Ωστόσο, τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτών των ραντεβού και πώς φαίνονται τα φυσικά σας δόντια μετά την ολοκλήρωσή τους;

Τι είναι οι καπλαμάδες;

Οι καπλαμάδες είναι λεπτά κελύφη που προσκολλώνται στην επιφάνεια των δοντιών για να δημιουργήσουν ένα πιο όμορφο χαμόγελο. Καλύπτουν μια ποικιλία ατελειών, όπως σπασμένα ή σπασμένα δόντια, φθαρμένα δόντια, αποχρωματισμούς, κενά και μικρά προβλήματα ευθυγράμμισης. Επιπλέον, οι καπλαμάδες προσαρμόζονται για το χαμόγελό σας, εξασφαλίζοντας μια φυσική και άψογη εμφάνιση.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καπλαμά: πορσελάνης και σύνθετος.

Οι όψεις πορσελάνης προσφέρουν ανώτερη αισθητική για πιο φυσική εμφάνιση. Είναι ανθεκτικά σε φθορά και λεκέδες, καθιστώντας τα μια μακροχρόνια λύση για τις οδοντικές ατέλειες.

Οι σύνθετοι καπλαμάδες, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο ακριβοί και λιγότερο ανθεκτικοί από τους αντίστοιχους από πορσελάνη. Συνδέονται απευθείας στο δόντι, επομένως δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί το σμάλτο των δοντιών. Ωστόσο, είναι φθηνότερα για έναν λόγο: οι σύνθετες όψεις είναι πιο επιρρεπείς σε κατάγματα και αποχρωματισμούς.

Πώς φαίνονται τα δόντια σας κάτω από τις όψεις;

Πριν τοποθετηθούν και κολληθούν οι όψεις πορσελάνης στα δόντια σας, πρέπει να τροποποιηθούν ελαφρώς. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα, καθώς δημιουργεί χώρο για τις όψεις χωρίς να κάνει τα δόντια σας να φαίνονται ογκώδη ή αφύσικα. Δημιουργεί επίσης μια κατάλληλη επιφάνεια για την κόλλα.

Ο οδοντίατρός σας προετοιμάζει τα δόντια σας αφαιρώντας ένα λεπτό στρώμα σμάλτου. Η ποσότητα του σμάλτου που πρέπει να αφαιρεθεί εξαρτάται από τον τύπο του καπλαμά και την έκταση της διόρθωσης που απαιτείται. Ο οδοντίατρός σας θα προσπαθήσει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό σας δόντι. Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία.

Λοιπόν, πώς φαίνονται τα δόντια σας κάτω από τις όψεις; Μοιάζουν με ελαφρώς μικρότερα δόντια.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι καπλαμάδες είναι μια μόνιμη και μη αναστρέψιμη διαδικασία. Δεν πρέπει ποτέ να ξαναδείτε τα φυσικά σας δόντια. θα καλύπτονται πλήρως από καπλαμά για το υπόλοιπο της ζωής σας. Η αρχική δομή των δοντιών δεν μπορεί να επαναφερθεί μετά την αφαίρεση.

Πώς λειτουργούν οι καπλαμάδες;

Γενικά, χρειάζονται τουλάχιστον δύο επισκέψεις στον οδοντίατρο για να λάβετε τις όψεις σας. Αυτές οι επισκέψεις έχουν διαφορά περίπου δύο εβδομάδων.

Εκτίμηση

Πρώτα, πρέπει να προγραμματίσετε μια διαβούλευση με τον αισθητικό οδοντίατρό σας στο Milton. Αυτή είναι η ώρα να μοιραστείτε τους στόχους σας για το χαμόγελό σας! Ο οδοντίατρός σας αξιολογεί επίσης τη στοματική σας υγεία, καθορίζει εάν είστε κατάλληλοι για καπλαμά και απαντά σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Παρασκευή

Στη συνέχεια, τα δόντια σας είναι έτοιμα για όψεις. Ο οδοντίατρός σας ξυρίζει ένα λεπτό στρώμα σμάλτου. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας επιφάνειας στην οποία θα προσκολλώνται οι όψεις και διασφαλίζει ότι οι όψεις μπορούν να τοποθετηθούν σωστά πάνω από τα δόντια σας. Ως αποτέλεσμα, οι καπλαμάδες θα εφαρμόζουν επίσης πιο άνετα στα φυσικά σας δόντια.

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρός σας αποτυπώνει τα δόντια σας και καθορίζει την κατάλληλη απόχρωση και σχήμα για τις όψεις. Το καλούπι αποστέλλεται σε ένα οδοντιατρικό εργαστήριο όπου δημιουργούνται οι επί παραγγελία καπλαμάς σας.

Στο μεταξύ, ένα προσωρινό ζευγάρι όψεων τοποθετείται πάνω από τα δόντια σας. Αυτό προστατεύει τα φυσικά σας δόντια κατά την κατασκευή των όψεων. Δεδομένου ότι οι προσωρινοί καπλαμάδες είναι πολύ εύθραυστοι, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν δαγκώνετε και μασάτε.

Τοποθέτηση

Θα αφαιρέσουμε τους προσωρινούς καπλαμάς σας και θα εφαρμόσουμε μια ήπια χημική ουσία στα δόντια σας. Αυτό δημιουργεί μια πιο τραχιά επιφάνεια που ταιριάζει καλύτερα στην κόλλα που χρησιμοποιείται για να τσιμεντώσει τους καπλαμά σας στη θέση τους.

Οι όψεις προσκολλώνται στην επιφάνεια των δοντιών σας χρησιμοποιώντας μια ισχυρή σύνθετη ρητίνη. Και, κάπως έτσι, το χαμόγελό σου μεταμορφώνεται! Μπορείτε να περιμένετε ένα πιο λαμπερό και πιο συμμετρικό χαμόγελο, χωρίς ατέλειες.

Είναι οι καπλαμάδες ρεαλιστικές;

Οι καλοί καπλαμάδες είναι ρεαλιστικοί. Εάν κοιτάξετε ποτέ το χαμόγελο κάποιου και παρατηρήσετε ότι φοράει καπλαμά, σημαίνει ότι ο οδοντίατρος δεν έκανε πολύ καλή δουλειά. Όταν σχεδιάζονται και εφαρμόζονται σωστά, ουσιαστικά δεν διακρίνονται από τα φυσικά δόντια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο και καταρτισμένο αισθητικό οδοντίατρο για τους καπλαμάδες σας.