Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις οδοντικές όψεις πορσελάνης

Ακόμα κι αν γεννηθήκατε με τέλεια ευθυγραμμισμένα λευκά δόντια, η διατήρηση ενός τέλειου χαμόγελου απαιτεί μια ιδανική ρουτίνα στοματικής υγιεινής και τακτική οδοντιατρική φροντίδα. Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε κάποια οδοντικά προβλήματα που επηρεάζουν την εμφάνιση των δοντιών μας με την πάροδο του χρόνου, όπως δομικές βλάβες και αποχρωματισμός.

Εάν επιδιώκετε ένα λαμπερό και όμορφο χαμόγελο, οι όψεις πορσελάνης μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας, καθώς παρέχουν μια ευέλικτη και μεταμορφωτική λύση για μια ποικιλία καλλυντικών οδοντικών ελαττωμάτων.

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης είναι εξαιρετικά λεπτά, ειδικά κατασκευασμένα κελύφη κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας πορσελάνη οδοντιατρικής ποιότητας που τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών για να βελτιώσουν δραματικά την εμφάνισή τους.

5 καλλυντικά οδοντικά προβλήματα Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να λύσουν

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκρυψη των ακόλουθων αισθητικών προβλημάτων με τα δόντια:

Τσιπς
Ρωγμές
Ατιμία
Κενά
Αποχρωματισμός

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα κοινά προβλήματα και να προσφέρουν φυσικά αποτελέσματα.

Η ικανότητα των όψεων πορσελάνης να μιμούνται την εμφάνιση των φυσικών δοντιών και να αντανακλούν το φως με τον ίδιο τρόπο όπως το υγιές σμάλτο των δοντιών καθιστά αυτήν την αισθητική οδοντιατρική θεραπεία μία από τις καλύτερες λύσεις που προσφέρει η αισθητική οδοντιατρική. Οι όψεις πορσελάνης αντιστέκονται επίσης στο λεκέ για να εξασφαλίσουν ένα μακράς διαρκείας, φωτεινό χαμόγελο.

Πώς λειτουργούν οι όψεις πορσελάνης;

Το χαμόγελό σας στο Χόλιγουντ ξεκινά με τη συνεννόηση με έναν αξιόπιστο αισθητικό οδοντίατρο, ο οποίος θα αξιολογήσει τη στοματική σας υγεία και θα δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας. Θα συστήσουν τυχόν απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων τερηδόνας ή περιοδοντικών (ούλων) και επαγγελματικό οδοντικό καθαρισμό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαβούλευσης, μπορείτε να συζητήσετε τις αισθητικές ανησυχίες και τους στόχους σας με τον οδοντίατρο, να κάνετε όποιες ερωτήσεις μπορεί να έχετε και να λάβετε μια εξήγηση για τη διαδικασία του καπλαμά πορσελάνης.

Προαιρετική επαγγελματική λεύκανση δοντιών

Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε όψεις πορσελάνης σε δόντια με δομική βλάβη αλλά και να έχετε άθικτα δόντια που έχουν αποχρωματιστεί, μπορείτε να υποβληθείτε σε μια επαγγελματική διαδικασία λεύκανσης δοντιών.

Η λήψη αυτής της θεραπείας πριν οι όψεις ταιριάζουν με το χρώμα των γειτονικών δοντιών μπορεί να προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα και ένα πιο φωτεινό γενικό χαμόγελο.

Προετοιμασία των Δοντιών

Εάν επιλέξετε να προχωρήσετε με την εφαρμογή όψεων πορσελάνης, ο οδοντίατρος θα προετοιμάσει τα δόντια σας κάνοντας ελάχιστες αλλοιώσεις στα δόντια που θα αντιμετωπιστούν. Μια μικρή ποσότητα σμάλτου αφαιρείται για να δημιουργηθεί χώρος για τους καπλαμάδες και να εξασφαλιστεί ισχυρή συγκόλληση.

Εντυπώσεις και Προσαρμογή

Τα ακριβή αποτυπώματα των προετοιμασμένων δοντιών σας λαμβάνονται για τη δημιουργία προσαρμοσμένων όψεων προσαρμοσμένων στη μοναδική σας οδοντική ανατομία. Οι καπλαμάδες ταιριάζουν στο χρώμα με τα γύρω δόντια για να παρέχουν αρμονική ενσωμάτωση.

Προσωρινοί καπλαμάδες

Οι προσωρινοί καπλαμάδες μπορούν να εφαρμοστούν ενώ οι μόνιμοι κατασκευάζονται στο οδοντιατρικό εργαστήριο, το οποίο συνήθως διαρκεί δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Τοποθέτηση των μόνιμων οδοντικών καπλαμάδων

Μόλις παραληφθεί από τον οδοντίατρο, έχει προγραμματιστεί ένα ραντεβού για να στερεωθούν οι όψεις με ασφάλεια στα δόντια σας με μια ισχυρή οδοντική κόλλα.

Τελικές προσαρμογές

Η λεπτή ρύθμιση των όψεων διασφαλίζει ότι συνδυάζονται άψογα με τα γύρω, μη επεξεργασμένα ή λευκασμένα δόντια για ένα φυσικό και συμμετρικό χαμόγελο.