Πώς λειτουργεί το ίσιωμα δοντιών Invisalign®;

Εάν ανησυχείτε για ένα χαμόγελο που δεν είναι τόσο ίσιο όσο θα θέλατε να είναι, αλλά ανατριχιάζετε στην ιδέα των παραδοσιακών μεταλλικών σιδεριών, πιθανότατα έχετε σκεφτεί καθαρά οδοντικά ευθυγραμμιστικά.

Τι είναι το Invisalign®;

Αν και υπάρχουν τώρα στην αγορά αρκετοί διαφανείς οδοντικοί δίσκοι ευθυγράμμισης, το Invisalign® ήταν η αρχική και εξακολουθεί να είναι η χρυσής προδιαγραφής ορθοδοντική θεραπεία όταν πρόκειται για τη χρήση διαφανών ευθυγραμμιστών για την ανόρθωση των δοντιών. Αυτή γίνεται γρήγορα η θεραπεία εκλογής —όπου χρειάζεται— σε ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις οδοντικής κακής ευθυγράμμισης.

Το Invisalign® μπορεί να αντιμετωπίσει τα ακόλουθα οδοντικά προβλήματα:

Στραβωμένα δόντια
Στριμμένα δόντια
Συνωστισμένα δόντια
Δόντια με ακανόνιστη απόσταση
Υπερδάγκωμα
Underbite
Crossbite
Ανοιχτή μπουκιά

Τι κάνουν τα Invisalign® Clear Aligners;

Αυτή η οδοντιατρική τεχνολογία λειτουργεί μετακινώντας σταδιακά τα δόντια στη σωστή τους θέση. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μια σειρά από ειδικά κατασκευασμένους, καθαρούς δίσκους.

Κάθε δίσκος φοριέται για δύο εβδομάδες και οδηγεί απαλά τα δόντια πιο κοντά στον τελικό στόχο ενός πιο ίσιου, πιο ελκυστικού χαμόγελου.

Πόσο χρόνο χρειάζονται οι δίσκοι Invisalign®;

Το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να φοράτε Invisalign® aligners θα ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση του χαμόγελου σας. Συνήθως, οι θεραπείες κυμαίνονται από έξι μήνες έως 18 μήνες — ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η θεραπεία σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να φοράτε τα ευθυγράμμιση όλη μέρα και νύχτα, αφαιρώντας τα μόνο για να φάτε και να καθαρίσετε τα δόντια σας. Εάν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη περίοδο θεραπείας και κακά αποτελέσματα.

Συνδυασμός Invisalign® με λεύκανση δοντιών

Στο τέλος της θεραπείας σας, όταν φοράτε τον τελευταίο οδοντικό δίσκο σας, μπορείτε να ζητήσετε από τον οδοντίατρό σας να σας δώσει ένα τζελ λεύκανσης επαγγελματικής αντοχής για να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με τους ευθυγραμμιστές.

Ο οδοντίατρός σας θα σας καθοδηγήσει για το πόσο καιρό θα διατηρήσετε το λευκαντικό στα δόντια σας σύμφωνα με το προϊόν που προτείνει.

Τι κάνει τα Invisalign® Clear Aligners να διαφέρουν από άλλα Διαφανής Ορθοδοντικός ευθυγραμμιστές;

Όσον αφορά το ίσιωμα των δοντιών σας, θέλετε να έχετε έναν επαγγελματία με εμπειρία σε αυτήν τη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας και να μπορεί να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο θεραπείας σε συνεργασία με την Invisalign® για το ιδανικό σας αποτέλεσμα.

Άλλες επιλογές σας αφήνουν να παρακολουθείτε τον εαυτό σας, χωρίς την απαραίτητη επίβλεψη που απαιτείται για να διασφαλίσετε τα αποτελέσματά σας.

Το Invisalign® είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή οδοντιατρική τεχνολογία που, ενώ χρησιμοποιείται συνήθως σε ήπιες και μέτριες περιπτώσεις, είναι γνωστό ότι διορθώνει σοβαρά προβλήματα οδοντικής ευθυγράμμισης.

Σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, τα παραδοσιακά σιδεράκια μπορούν να συνδυαστούν με το Invisalign® για επιτυχημένα αποτελέσματα.